неділю, 30 жовтня 2016 р.

Майстер-клас «STEM-технології (робототехніка)»

27 жовтня 2016 року педагогічний колектив Комунального закладу «Олександрівський НВО №2» (директор Зінченко О.В.) мав змогу ознайомитись з досвідом роботи Калашника Ю.О., вчителя інформатики Добровеличковської спеціалізованої загальноосвітньої
школи-інтернату І-ІІІст.
На захід були запрошені голова районної ради Гончаренко Г.К. та голова селищної ради Безпечний О.І., завідуюча районним методичним кабінетом відділу освіти райдержадміністрації Томеєва Л.М., куратор навчально-виховного об’єднання , завідувач районної ПМПК відділу освіти Пахомова С.А., вчителі НВО та учні.
Під час проведення майстер-класу Юрій Олександрович представив гурток робототехніки як один  із напрямків впровадження STEM-освіти.
 Акронім STEM вживається для позначення популярного напряму в освіті, що охоплює природничі науки (Science), технології (Technology), технічну творчість (Engineering) та математику (Mathematics). Це напрям в освіті, при якому в навчальних програмах посилюється природничо-науковий компонент плюс інноваційні технології. Технології використовують навіть у вивченні творчих, мистецьких дисциплін.
Цікавою і пізнавальною була практична частина майстер-класу, в якій вчитель познайомив учнів і вчителів з конструкторами фірми «Лего», які він використовує для проведення гуртка «Технічне конструювання». За допомогою таких конструкторів дітям прививаються навички 21 століття, а саме: розвивається креативне, аналітичне та інноваційне мислення. Дитина не просто знайомиться з новими напрямами розвитку точних наук та інженерії, а вчиться реалізовувати вивчене на практиці. Учні отримують практичні навички, що можуть зробити наше життя простіше, наприклад створення «розумного дому».

 

 


За матеріалами сайту відділу освіти Олександрівської райдержадміністрації 

Немає коментарів:

Дописати коментар