вівторок, 25 жовтня 2016 р.

День Мейкера 2016

25 жовтня 2016 р. на базі НВО №6 «Натхнення» м.Кропивницького було проведено ряд заходів до Всесвітнього Дня Мейкера під девізом «Зроби сам або зробимо разом!».
Мейкерство – це рух, що об’єднує кожного, хто планує поділитися своїми досягненнями у будь-якій сфері діяльності. Це фестиваль технологій, винахідливості та креативності, свято руху “Мейкерів”, який сьогодні проходить у всьому світі, а в США набув масштабу національного тренду. Це мікс науки, IT, ремесел, зустріч технічних ентузіастів будь-якого віку, крафтерів, хоббістів, інженерів, наукових клубів, авторів, художників, студентів. Тих, хто робить це заради задоволення, а також тих, хто заробляє на власному мейкерстві.
В програмі заходів, підготовлених Маргаритою Калюжною (вчитель англійської мови НВО №6, сертифікований тренер Майкрософт), було передбачено знайомство  з самими різноманітними напрямками творчості, ремесел, техніки та навчання.
Студенти Кіровоградського будівельного коледжу під керівництвом Кузенної Н. представляли Wiki-сервіси, роботу з програмою Autocad. Бажаючим програмувати у Scratch допомагала К.Ковальська (ЗОШ №2). Основи створення  мультиплікаційних фільмів презентували Рябуха Н. та Тунік С. (ЗОШ №22). Вчителі НВО №6 «Натхнення» знайомили присутніх з напрямками «Арт-піксель» (Бойко Л.), основами програмування за допомогою гри «Minecraft» (Калюжна М.), «Хендмейдом» (Тарасенко С.), технікою малюнку хною «Міхенді» (Буняєва В., Молочко С., Дудченко А.).

Вихованці Добровеличківської спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ст. Губар Владислав та Мовчан Ярослав разом з керівником гуртка «Технічне конструювання» Калашником Юрієм Олександровичем ознайомили бажаючих з основами робототехніки  LEGO. Діти мали змогу встановити відмінність між поняттями «робот» та «маніпулятор», переглянути склад конструктора Mindstorms NXT, скласти найпростішого робота «П’ятихвилинка» та покерувати ним за допомогою смартфону.
 

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар