пʼятницю, 7 жовтня 2016 р.

Ferrexpo Robot Fest 2016

У Горішніх Плавнях Полтавської області 6 – 7 жовтня 2016 р. відбувся фестиваль робототехніки Ferrexpo Robot Fest 2016
На свято інтелектуальної творчості і високих технологій зібралися юні конструктори з усієї України, щоб продемонструвати свої здібності в збірці і програмуванні роботів, створених з наборів LEGO Mindstorms.
Команди змагалися в чотирьох категоріях: «Керовані роботи-сумо» (21 робот), «Автономні роботи-сумо» (19 роботів), «Слалом» (гонки по чорній лінії, 20 команд), «Робофутбол» (10 команд).
Щоб перемогти в конкурсі, учасники оснащували своїх «вихованців» різноманітними датчиками, розробляли спеціальні програми, придумували різні хитрощі. «Якщо хочете виграти, обов'язково повинні щось придумати. Якусь хитрість в конструкції або в програмі, або якщо це керований робот, в стратегії сутички », - пояснив головний суддя фестивалю Костянтин Луньов.
Вже вдруге вихованці Добровеличківської спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ст., які відвідують гурток «Технічне конструювання» від Кіровоградського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді (керівник гуртка Калашник Ю.О.), взяли участь у фестивалі та перевіряли на міцність трьох роботів-сумо.
Погорілий Денис (робот «WARFACE») зайняв І місце в номінації «Керовані роботи-сумо», Тупчієнко Святослав (робот «FOX») посів I місце в номінації «Автономні роботи-сумо». За результатами змагань в категорії «Автономні роботи-сумо» Дромашко Артем (робот «Dominator»), на жаль, не зумів пробитися у фінал.
Хочеться щиро подякувати організаторам («FERREXPO» ПОЛТАВСЬКИЙ ГЗК, міська рада м. Горішні Плавні, Горішньоплавнівська ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 та інші) за створені максимально комфортні умови для змагань,  харчування, ночівлі учасників. Незабутньою була і екскурсія в музей комбінату та міста.
А міська влада та спонсори на практиці показали, що в Україні співпраця з соціально-відповідальним бізнесом може приносити вигідні і високі дивіденди як для міста, так і для бізнесу. І від таких заходів виграють в першу чергу діти.

 

 

 

 





Немає коментарів:

Дописати коментар